четвер, 4 листопада 2010 р.

Велика Британія

Сіті оф Манчестер ( City of Manchester) — багатофункціональний  стадіон в Англії. Стадіон конструювався для проведення літніх Олімпійських ігор 2000  року, але заявка Манчестера була відхилена. Тому арену було пристосовано для Ігор Срівдружності у 2002 році. У 2003 році його пристосували для проведення футбольних матчів, і з 2003 року «Сіті оф Манчестер» є домашім полем для футбольного клубу "Манчестер Сіті". Стадіон орендований на 250 років.

Чаша стадіону складається з двоярусних трибун навколо поля, і ще по одному ярусу на двох бокових трибунах. «Сіті оф Манчестер» є четвертим за місткістю у Премєр Лізі та дванадцятим у всій Великій Британії. Найбільша відвідуваність під час футбольних матчів була зареєстрована 5 грудня 2010 в матчі проти манчестерської команди та лондонського "Челсі", і склала 47 348 вболівальника. 14 травня 2008 року тут пройшов фінал 50-го Кубка УЄФА, у якому перемогу здобув пітерський "Зеніт".

Окрім спортивних подій арена приймає музичні та інші шоу. Так, серед відомих артистів, які виступали на стадіоні, можна відзначити гурти  Елтона Джона , U2  та ін.













































Немає коментарів:

Дописати коментар